srna-ulicne trke novi grad (1)Na atletskom mitingu “Trke slobode” u Novom Gradu učestvovalo je 650 učenika novogradskih osnovnih i srednjih škola.

Organizatori su odlučili da izostane trka djece predškolskog uzrasta zbog kiše koja je počela padati pola časa prije početka manifestacije.

Otvarajući trke, zamjenik načelnika opštine Novi Grad Zoran Starčević podsjetio je da se atletski miting tradicionalno održava povodom 1. maja- Dana oslobođenja Novog Grada u Drugom svjetskom ratu i 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom.

Najviše bodova u ukupnom plasmanu osvojila je Osnovna škola “Sveti Sava”, drugo mjesto je Osnovna škola “Vuk Karadžić”, treće Osnovna škola “Dragan Vujanović” Svodna i četvrto Osnovna škola “Branko Ćopić” Donji Agići.

srna-ulicne trke novi grad (2)Učenici Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” osvojili su više medalja i bodova od učenika Gimnazije “Petar Kočić”.

Ove godine u sklopu “Trka slobode” održana je i trka seniora na pet kilometara, u kojoj su učestvovala 22 takmičara.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Lusija Kimani iz Prijedora, druga je Tea Oljača iz Atletskog kluba “Sloboda” Novi Grad, a treće Teodora Pjević iz Prijedora.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Osman Januzović, drugi je Belmin Markanović, obojica iz Atletskog kluba Doboj Istok i treći Srđan Samardžić iz Atletski klub Banjaluka.

“Trke slobode” organizuje opština Novi Grad uz tehničku podršku Društva pedagoga.

SRNA